Interview met Piet Rol


Waarom ben je gestart met Preliot?

Ik heb een sterk gevoel van zelfstandigheid en bepaal daarom graag mijn eigen richting. Preliot biedt mij de ruimte om creatief te zijn en te werken aan mezelf. Ook spreekt de vrijheid van het ondernemen tot mijn verbeelding. Wat mij betreft is dit zelfs de beste manier van werken.

Eerlijk gezegd voelt het ondernemerschap niet aan als 'werken'. Ik ben vrij, ontdek constant nieuwe dingen en doe wat ik graag wil. Ik vind het ontzettend jammer dat er mensen zijn die werk zien als een verplichting en leven van weekend naar weekend. Waarom zou je jezelf zoiets aan doen?

Wat zijn je werkzaamheden binnen het bedrijf?

Allereerst bouw ik software voor het bedrijfsleven. Hierbij doorloop ik het proces van oriënterend gesprek tot aflevering van het product. Indien nodig, maak ik gebruik van professionals uit mijn netwerk. Dit komt voor bij drukte of als een klant bijvoorbeeld vraagt om vormgeving of professionele teksten.

Daarnaast schrijf ik een blog over ICT. Ik had al langer de wens om te gaan schrijven en heb nu zowel de plek als het publiek gevonden.

Ook houd ik me graag bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe ideeën. Een uitlaatklep voor mijn creativiteit en associatieve gedachtegang. Wie weet kom ik zo een keer een ei van Columbus tegen.

Wat betekent Preliot voor jou?

Dit bedrijf is voor mij de manier om mezelf en mijn gezin te onderhouden. Preliot geeft mij de ruimte om mezelf te ontplooien. Door ervaring en zelfstudie gaat het ontwikkelen van software efficiënter en beter. Bovendien groeien mijn communicatieve vaardigheden door mijn contacten met klanten en andere ondernemers.

Wat verwacht je van de toekomst?

Wat mij ontzettend goed bevalt is de variatie in opdrachten en bedrijven. Hopelijk mag ik in mijn toekomst nog lang genieten van alle nieuwe mensen, inzichten en ideeën.

Daarnaast wens ik dat ik op een dag iets maak wat geschikt is voor een groter publiek. Een vernieuwend concept of een nieuw, maar vooral zinvol product.