Nieuwe website Preliot

Een sprong vooruit

Ideeën van de afgelopen jaren en verschillende optimalisaties zijn vertaald naar een plan van aanpak. Zakelijke doelen zijn verenigd met gebruikersdoelen en elke pagina van deze website is zorgvuldig beschreven. Dit plan is vertaald naar de website die u nu bekijkt.

Responsief design

De website is responsief, wat betekent dat de website zich aanpast aan de gebruikte schermgrootte. Platen worden kleiner, kolommen schuiven in elkaar en het menu past zich aan. U kunt dit zelf proberen door de website te openen op uw mobiele telefoon óf het browserscherm te verkleinen.

Portfolio

De portfoliopagina is sterk verbeterd. De eerste variant van de nieuwe portfolio pagina was gebasseerd op een slider. Hoewel dit een leuk effect is, blijkt na onderzoek dat weinig mensen de tweede en volgende platen zien. Daarom gebruikt Preliot de slider alleen nog bij niet-essentiële informatie.

De portfoliopagina is omgebouwd naar een pagina met sterke visuele elementen en CTA's. De belangrijkste projecten zijn uitgelicht en daaronder staat op aflopende, chronologische volgorde een selectie van werk.

Nieuws en blog

Een nieuw project, prikkelend blogbericht of netwerkbijeenkomst. Dit en meer vindt u vanaf nu op de nieuwspagina.

Het blog is vernieuwd. Het is nu mogelijk om reacties te plaatsen. Reacties zijn voor de schrijver direct zichtbaar, maar pas na controle zichtbaar voor iedereen. Wat Preliot betreft een uitstekende manier om spam te voorkomen.

Gebruikte technieken

  • Responsief webdesign is gebruikt voor deze website
  • Laravel als backend framework
  • SASS voor stijl
  • Piwik wordt gebruikt als alternatief voor Google Analytics. Zo voldoet Preliot aan de Nederlandse cookiewet, zonder vervelende balkjes of popups.
  • Hammer.js zorgt ervoor dat het mogelijk is om op een mobiel apparaat te swipen. Dit is onder andere toegepast bij de portfolio items.
  • Detecteren van mobiel apparaat voor extra functionaliteit. Zo is op een mobiel apparaat het telefoonnummer aanklikbaar.
  • Geoptimaliseerd voor snelheid: verkleinde foto's, javascript, stijlen en caching. Cache-busting zorgt ervoor dat onderhoud mogelijk blijft en de cache optimaal wordt benut.
  • Structureren van belangrijke elementen op website met behulp van microdata. Zoekmachines kunnen deze meta-data gebruiken voor een alternatieve weergave van de zoekresultaten.