Maatwerk software

20-08-2014 - Piet Rol

Maatwerk software is software die wordt afgestemd op de wensen en eisen van de gebruiker. De software wordt aangepast aan het bedrijf, doordat bestaande bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd.

Voorbeelden maatwerk software

Wat wordt er geautomatiseerd met maatwerk software? Hieronder een paar voorbeelden:

Maatwerk software als oplossing

Een goed functionerend bedrijf moet niet gedwongen worden om zich aan te passen aan een standaard pakket. Als processen optimaal verlopen of de automatiseringsbehoefte niet op te vangen is met een standaard pakket, is maatwerk software een slimme overweging.

Nieuwe webapplicatie

Met een nieuwe webapplicatie is er helaas geen keuze, u heeft maatwerk software nodig. Uw ideeën, wensen en eisen vormen de basis voor de te ontwikkelen maatwerk applicatie. Van idee naar software op maat is een proces, die tijd en investering kost.

Wiel niet opnieuw uitvinden

Maatwerk software betekent niet dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Een framework bevat basis onderdelen die een programmeur kan gebruiken bij de ontwikkeling. Dit scheelt tijd en daardoor geld.

Wanneer is maatwerk software niet de oplossing

Maatwerk software is niet altijd de beste oplossing. Stel dat uw automatiseringsbehoefte voor 95% is op te vangen met een standaard pakket. In dat geval kunt u zich afvragen op de resterende 5% de investering van een maatwerk oplossing rechtvaardigt.

Omdat de software op maat wordt gemaakt voor één bedrijf, zijn de licentiekosten hoger dan bij een standaardpakket. Voor sommige bedrijven betekent dit dat maatwerk niet mogelijk is.

Het reactieformulier is uitgeschakeld.